Gazze’deki savaşta son dakika… İsrail ordusuna ağır darbe!

Suriye’nin başkenti Şam’da patlama sesleri duyuldu, yeni çatışma görüntüleri yayınlayan Kassam Tugayları ise hafta sonu 40 İsrail askerinin öldürüldüğünü belirtiyor.

Gazze’deki savaşta son dakika… İsrail ordusuna ağır darbe!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.12.2023
A+
A-

Gazze’de İsrail işgal ordusunun saldırıları son 24 saatte 300’e yakın can aldı, savaşın altmış altıncı gününde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bini aştı. Tüm gelişmeleri dakika dakika canlı blog sayfasına taşıyoruz.

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail ordusuna ağır darbe!

CANLI AKTARIYORUZ

08:3111 Aralık 2023NETANYAHU'NUN GİZLİ BULUŞMALARINDA SÜRPRİZ İSİM

İsrail medyası, aralarında Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ve Stratejik İlişkiler Bakanı Ron Dermer’in de bulunduğu gizli bir ekibin Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında Gazze’nin geleceğini planladığını yazdı.

Kanal 13 televizyonuna göre, İsrail ordusundan generallerin de yer aldığı küçük gizli ekipte istihbarat ajansları Mossad ve Şin-Bet de var.

Savaştan sonra Gazze’nin tartışıldığı gizli buluşmalardaki en dikkat çekici isim ise, İsrail’in ABD Büyükelçisi Mike Herzog oldu. Kanal 13, Washington’ın şimdiye kadar dört kez gerçekleşen ve bu hafta beşincisi yapılacak gizli toplantıdan haberdar edildiğini, İsrail’in ABD’ye bir plan sunmasının önemli olduğunu bildirdi.

Washington’ın Tel Aviv yönetimine savaş sonrası plan için baskı yaptığını aktaran televizyon, ABD’nin ayrıca bir an önce savaşın bitirilmesini istediğini de kaydetti.

Times of Israel, Gazze’deki savaşın ardından atılacak adımlarda ABD ve İsrail’in farklı poziyonlarına dikkat çekiyor. Washington Gazze’de herhangi bir tampon bölge oluşturulması ya da Filistinlilerin topraklarının azaltılması gibi planlara karşı çıkıyor.

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail ordusuna ağır darbe!
07:5211 Aralık 2023BİR EVDE 69 FİLİSTİNLİ VARDI, İSRAİL BOMBARDIMANINDA YALNIZCA 14'Ü KURTULDU

İsrail işgal ordusunun Gazze’nin güneyi ve orta bölümünü yoğun şekilde bombardımana tuttuğu bildirildi.

41 kilometrelik Gazze Şeridi’nin en güneyinde yer alan Refah’ta, işgalcilerin güneydeki operasyonu genişletmesiyle saldırılar şiddetlendi. Refah’ta Subh ailesine ait ev vuruldu, yaşamını yitirenlerin çoğu çocuk.

Gazze’nin güneyinin en büyük şehri Han Yunus’ta İsrail tankları Filistinlileri dışarı itiyor. Kuzeydeki bombardımandan kaçıp Han Yunus’a sığınan yaklaşık 1,5 milyon Gazzeliye şimdi de buradan gitmeleri söyleniyor ancak Akdeniz kıyı şeridinde güvenli bir yer yok.

Gazze’nin orta kesimindeki Nuseyrat mülteci kampından yine can kaybı haberleri var.

Orta bölgedeki şehirler İsrail işgal birlikleriyle Filistinli gruplar arasında sokak savaş alanına dönüşmüş halde.

Gazze şehrindeki El Megazi mülteci kampında gece gerçekleşen saldırıda bir ailenin yaşadığı ev yok oldu. Al Jazeera tarafından doğrulanan video görüntüsü, evin enkazından çıkmayı başaran Filistinlileri gösteriyordu. Kuzeydeki saldırıların ardından El Megazi’ye sığınanların barındığı evdeki 69 kişiden yalnızca 14’ü sağ kaldı.

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail ordusuna ağır darbe!
07:2611 Aralık 2023ŞAM'DA PATLAMA SESLERİ

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail ordusuna ağır darbe!

İsrail ordusunun Suriye’nin başkenti Şam’ı hedef alan saldırıları sonucu hava savunma sistemleri devreye girdi.

Suriye medyası, patlamaların Şam’ın her yerinden duyulduğunu bildirdi.

İsrail savaş uçaklarının işgal altında tutulan Golan Tepeleri üzerinden ateşlediği füzeler, başkent Şam’ın çevresini hedef aldı.

Yerel saatle akşam 23.05’te gerçekleşen saldırının ardından Şam’da konuşlu hava savunma sistemleri aktif hale geldi, resmi haber ajansı SANA’ya göre İsrail füzelerinin bazıları düşürüldü. Resmi ajans, İsrail füze saldırısının sınırlı bir maddi hasara yol açtığı bilgisini verdi.

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail ordusuna ağır darbe!
06:4411 Aralık 2023GAZZE'DEN YENİ ÇATIŞMA GÖRÜNTÜSÜ

İsrail ordusu, bu sabah yaptığı açıklamada üç askerin Gazze’de öldürüldüğünü, bir askerin ise bir trafik kazasında öldüğünü bildirdi. İsmi açıklanan askerlerden ikisi, binbaşı.

Böylece, Ekim ayı sonunda başlayan Gazze işgalinde öldürülen İsrail askeri sayısı 102’ye çıktı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları ise, hafta sonunda İsrail işgal birliklerine ait 44 aracın imha edildiğini duyurdu.

Telegram hesabından Gazze’deki sokak çatışmalarına dair yeni görüntüler yayınlayan Kassam Tugayları, ayrıca iki günde 40 İsrail askerinin öldürüldüğünü de ekledi.

Kassam Tugayları,bubi tuzaklarıyla çok sayıda binanın havaya uçurulduğunu ve İsrail askerlerinin toplu halde bulunduğu yerlere havan topu ateşlendiğini belirtiyor.

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail ordusuna ağır darbe!
06:0111 Aralık 2023RUSYA-İSRAİL ARASINDA KRİZ

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail ordusuna ağır darbe!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 16 Ekim’den bu yana ilk kez Rusya lideri Vladimir Putin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yarım saat süren görüşmede, Netanyahu Putin’e Rusya’nın Gazze konusundaki tutumundan ‘memnun olmadığını’ söyledi. İsrail Başbakanı ayrıca Rusya ile İran arasında ‘tehlikeli bir işbirliği’ olduğunu savundu.

Geçen hafta BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de acil ateşkes çağrısı yapan karar tasarısını destekleyen ülkelerden biri, veto yetkisi olan Rusya’ydı.

Gazze'deki savaşta son dakika... İsrail ordusuna ağır darbe!

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.